Wie zijn wij

Stichting de Klimroos is opgericht in mei 2017 door Barbara Smits. Door jaren lange ervaring in het werken in de hulpverlening, waaronder binnen verschillende instellingen en in de thuissituatie, heeft Barbara een duidelijke visie ontwikkeld. Deze visie is terug te zien in de visie van de Klimroos.

Barbara Smits

Ik ben Barbara Smits, mama van twee prachtige zoontjes.

Na het afronden van de opleiding verplegen en verzorgen niveau 4 in 2002, heb ik gewerkt bij een instelling voor mensen met een verstandelijke beperking en/of een psychiatrische stoornis.

Van 2005 tot en met 2007 heb ik als zelfstandige begeleiding geboden aan kinderen met een autismespectrumstoornis en hun ouders in de thuissituatie.

Van 2007 tot en met 2017 ben ik werkzaam geweest bij een instelling die opvang en begeleiding biedt aan kinderen met een autismespectrumstoornis.

Als begeleider van kinderen met een autismespectrumstoornis, binnen de instelling heb ik ondervonden dat deze kinderen een specifieke begeleidingsmethode behoeven. Deze specifieke begeleidingsmethode kan binnen de instelling vaak moeilijk geboden worden, omdat kinderen in grote groepen geplaatst worden, waarbij verschillende stoornissen en beperkingen voorkomen. Verder liep ik er tegenaan dat persoonlijke aandacht en de mogelijkheid om zorg op maat te bieden vaak niet mogelijk was en is bureaucratie iets wat ik vaak gezien heb.

Als begeleider van kinderen met een autismespectrumstoornis in de thuissituatie, heb ik ondervonden dat het opvoeden van deze kinderen zwaar kan zijn voor ouders/verzorgers en invloed kan hebben op het hele gezin. Het is zeer belangrijk dat ouders/verzorgers de kans krijgen regelmatig even op te laden, om overbelasting te voorkomen.

Bovengenoemde ervaringen zijn voor mij belangrijke drijfveren geweest om de Klimroos op te richten.

William van Nikkelen Kuijper

Ik ben William van Nikkelen Kuijper. Ik ben vader van 2 jongens.

Ik heb de opleiding CIOS MDGO-sport en bewegen gevolgd en afgerond. Na in 1999 mijn diploma gehaald te hebben, heb ik meerdere jaren gewerkt bij een instelling  voor mensen met een verstandelijke beperking. Ik heb hier gym- en zwemles geboden. Vanaf 2002 heb ik gewerkt op een trainingshuis voor jongeren met een verstandelijke beperking, vaak ook met een psychiatrische stoornis.

Van 2008 tot en met 2017 heb ik gewerkt voor een organisatie die begeleiding biedt aan kinderen met een autismespectrumstoornis. De begeleiding die ik bood, bestond uit sport- en spelbegeleiding, begeleiden tijdens logeerweekenden en individuele begeleiding.

Ik vind het een uitdaging om kinderen te begeleiden. Ieder kind is uniek, waardoor het steeds weer een uitdaging is om te ondervinden welke begeleiding het beste bij het kind past. Verder vind ik het belangrijk dat een kind zich veilig voelt en het naar zijn zin heeft.

 

Simone Hijdra-Huisman

Ik ben Simone Hijdra; een enthousiaste, positieve, begripvolle, geduldige vrouw en trotse mama van een lieve zoon.

Mijn passie ligt in het begeleiden van kinderen. Dit was de drijfveer voor het volgen van de opleiding Sociaal Pedagogisch Hulpverlener en de stappen die ik heb genomen in mijn carrière. Het mooie aan dit vak is om de kinderen het naar hun zin te maken en tegelijkertijd met hun ontwikkeling bezig te zijn. Elk kind heeft nog een heel leven voor zich waarin hij of zij zich kan ontwikkelen op zijn eigen tempo. Hierbij is mijn eigenschap geduld een belangrijke factor, maar ook doorzettingsvermogen komt vaak van pas. Ik leg de oefening net zo lang, vaak en op verschillende manieren uit tot het kind het begrijpt. Belangrijk is een sfeer te creëren die ervoor zorgt dat het kind zich prettig en veilig voelt. Hierdoor kunnen we aan doelen werken als; vertrouwen hebben in eigen kunnen, voor zichzelf op kunnen komen, respect ontwikkelen voor zichzelf en anderen, zelfstandig zijn en sociale vaardigheid vergroten. Het overleg tussen begeleider en ouder, vind ik daarbij zeer belangrijk. Ouders kennen tenslotte hun kind het beste en kunnen daarmee belangrijke informatie geven en hierbij een bijdrage leveren aan de juiste handvaten voor de verder ontwikkeling en begeleiding van het kind.

Anita van Ark

Ik ben Anita van Ark. Ik ben zorgzaam, geduldig en vind het altijd een uitdaging om de beste begeleidingsmethodiek te vinden die bij het kind past en deze dan ook uit te voeren. 

 Ik ben getrouwd en heb een zoon van 17 jaar. Ik heb onlangs de opleiding persoonlijk begeleider gehandicaptenzorg afgerond. Ik heb van 2008 tot en met januari 2017 gewerkt bij een logeervoorziening voor kinderen met een stoornis in het autismespectrum en een verstandelijke beperking. Van januari 2017 tot en met 1 juni 2017 heb ik op een woongroep gewerkt. Op deze woongroep wonen cliënten met een ernstige verstandelijke beperking en een psychiatrische stoornis.

Voor mij is het zeer belangrijk dat er goed contact is met ouders en dat de kinderen, naast het aanleren van vaardigheden, een leuke tijd bij ons hebben.

 

Ellis Vogelij

Mijn naam is Ellis Vogelij, trotse moeder van een lieve dochter.

Onlangs heb ik mijn studie pedagogiek afgerond. Ik heb nu enkele jaren met kinderen en jongeren met een stoornis in het autisme spectrum en/of een verstandelijke beperking mogen werken. Bij deze doelgroep ligt echt mijn passie. Het kijken naar het kind, wat heeft het nodig en hoe kan ik daar een aandeel in hebben, daar haal ik veel voldoening uit. Ik vind het uitdagend dat, ondanks de structuur en regelmaat die je als begeleider biedt, toch elke dag weer anders is.

Mijn doel als begeleidster bij de Klimroos is de kinderen een veilige omgeving bieden, waar ze met plezier naartoe gaan en waar ze kunnen groeien in hun ontwikkeling.

Astrid Inal

Ik ben Astrid Inal. Grootste liefhebber van mijn Border Collie, Lokum. Ik houd ontzettend van lekker koken en dat natuurlijk ook opeten met vrienden. Ook koken met kinderen en het hen leren om (gezond) te koken, vind ik een mooie uitdaging.
Daarnaast heb ik nog een andere passie. Naast dat ik getrouwd bent met een Turkse man en een hele lief suikerkind heb, leer ik de Turkse taal. Ik kan intussen wel een beetje Turks spreken maar het blijft veel oefenen. Erg leuk!

Ik werk al heel wat jaartjes met kinderen met gedragsproblemen. Toen ik nog jonger was op groepen in een residentiele behandelsetting. Later op een dagbehandeling voor kinderen met psychiatrische problematiek. De laatste jaren vooral met kinderen met autisme. Ik bied rust, structuur en een veilige leeromgeving. Naast mijn werk als pedagogisch begeleider ben ik ook leerkracht basisonderwijs.

Ik vind het een uitdaging om kinderen met autisme een fijne dag te geven, waarbij ze de structuur en voorspelbaarheid krijgen waar nodig, en waarbij je dit kan laten vieren waar kan. Zo ontwikkelen, leren en groeien kinderen. Dit vind ik mooi om te zien en ervaren.

Eline van den Bosch

Ik ben Eline van den Bosch, mensen omschrijven mij vaak als geduldig, rustig en sociaal.

In 2009 heb ik de studie SPH afgerond en sinds dien werk ik met kinderen. Na mijn studie ben ik gestart met werken in de jeugdzorg en sinds afgelopen schooljaar werk ik in het speciaal basis onderwijs als leerkrachtondersteuner. Daarnaast val ik in de weekenden en vakanties in bij de Klimroos.

Eerder heb ik bij een vergelijkbare zorginstelling gewerkt en dit is mij altijd goed bevallen. In juni 2017 heb ik een zoontje gekregen waardoor mijn voorkeur uit ging naar regelmatig werk. Hierdoor heb ik de overstap naar speciaal onderwijs gemaakt en val ik met regelmaat in bij de Klimroos.

Verder woon ik samen met mijn vriend en geniet ik in het weekend van mijn bonuszoon die er dan is.
In mijn vrije tijd ga ik graag mijn sociale contacten af en hou ik ervan om lekker in huis te rommelen.

Ellen Bouwman

Mijn naam is Ellen Bouwman.

In 2010 heb ik mijn SPW activiteitenbegeleiding diploma behaald. Sindsdien heb ik op een kinderdagverblijf gewerkt en als nanny bij mensen thuis onder andere in Australië en Spanje. Vanaf 2014 ben ik werkzaam in de Jeugdzorg en werk sindsdien met kinderen met een autismespectrumstoornis. Sinds november 2017 ben ik werkzaam bij stichting de Klimroos.

Een persoonlijke aanpak, waarbij het kind centraal staat moet naar mijn idee altijd op de voorgrond staan. Iedere keer is het voor mij een uitdaging om de juiste structuur te bieden, maar kinderen ook juist zelf dingen te laten ervaren. Mijn doel is een veilige plek aan te bieden waar ze zichzelf kunnen zijn en met plezier naartoe gaan. Ik ben vooral werkzaam tijdens de logeerweekenden en ik bied begeleiding tijdens de schoolvakanties. Daarnaast hoop ik over een paar maanden ook mijn studie Voeding en Diëtetiek af te ronden en af te studeren als diëtist.  Ik vind vooral de rol van voeding op de gezondheid en de psychologie achter voedingsgewoontes interessant.

In mijn vrije tijd ga ik nog steeds graag op vakantie of weekenden weg. Daarnaast hou ik van lekker eten en sporten (een goede combinatie).

Puck Coenen

Ik ben Puck Coenen. In 2014 ben ik afgestudeerd als Orthopedagoog. Tijdens mijn opleiding heb ik mij gespecialiseerd in problematische leer- en opvoedsituaties van kinderen en jeugdigen.

De afgelopen jaren heb ik ervaring opgedaan in het werken met kinderen met een ontwikkelingsstoornis en kinderen met gedragsproblemen. Veelal vond de begeleiding en behandeling plaats bij de gezinnen thuis waarbij ik ook samenwerkte met ouders. Mijn ervaring is dat ouders graag meedenken en soms al goed weten wat wel en niet werkt voor hun kind(eren). Andersom merkte ik dat ouders graag willen dat er meegedacht wordt om de ontwikkeling van hun kind(eren) te stimuleren. Hierom vind ik het belangrijk om naast de begeleiding aan de kinderen met ouders in contact te blijven.

In mijn vrije tijd zorg ik voor mijn katten, Bobby en Mika. Daarnaast houd ik van sportieve activiteiten zoals dansen en hardlopen en maak ik graag verre reizen.

Annika de Wild

Ik ben Annika de Wild. Na het afronden van mijn opleiding heb ik ruim 5 jaar bij een vergelijkbare opvang gewerkt. Sinds 2018 werk ik bij De Klimroos.

Als begeleider bij De Klimroos haal ik er ontzettend veel plezier en voldoening uit om kinderen met autisme een leuke dag te geven, waarbij ze krijgen wat ze nodig hebben en wat past bij hun ontwikkeling. Per kind is dit anders. Dit is iedere keer weer een uitdaging en als je dan een aanpak vindt waarin het kind het best kan opbloeien.. hoe mooi is dat! Een veilige omgeving en goed contact met ouders/verzorgers vind ik daarbij essentieel.

In mijn vrije tijd werk ik als vrijwilliger en lees ik voor aan kinderen met een taalachterstand. Daarnaast ga ik er graag op uit in mijn thuisstad Rotterdam en ben ik gek op film, muziek, kunst, cultuur,  uiteten gaan of juist lekker thuis koken. 

Britt Maas

Mijn naam is Britt Maas. Ik ben geboren en getogen in Vlaardingen. Ik werk als leerling-begeleider op de Klimroos, in het kader van mijn opleiding persoonlijk begeleider gehandicaptenzorg niveau 4. Deze opleiding volg ik op het Albeda college in Rotterdam. De opleiding doe ik in BBL-vorm, wat betekent dat ik één dag in de week naar school ga en drie dagen werk. Mijn stage dagen zijn woensdag, donderdag en vrijdag.

Voordat ik begon met mijn opleiding, heb ik al een eerdere opleiding gedaan als onderwijsassistente en heb ik stage gelopen in het onderwijs. Door verkeerde studie keuze ben ik hier vroegtijdig mee gestopt.


In mijn vrije tijd 
ben ik een fanatieke hockeyer en zet mijzelf op de club ook in voor maatschappelijke doelen, zoals senioren-hockey en G-hockey.

Lisette Jonas

Ik ben Lisette Jonas en ik werk sinds januari 2019 bij de Klimroos.Van 2003 tot 2018 ben ik werkzaam geweest in de jeugdzorg met kinderen en jongeren in de leeftijd van 4 t/m 15 jaar. Deze kinderen hadden daar allemaal hun eigen problematiek en rugzakje bij zich, wat dit werk zo interessant maakt.

Ik vind het fijn om te werken met groepen kinderen, maar individuele begeleiding vind ik ook heel leuk om te doen. Dan kan ik toch net even dat stukje extra aandacht geven aan het kind die dat zo hard nodig heeft. Hierdoor is het werk erg afwisselend en is geen dag hetzelfde. Ook vind ik het fijn als ik ouders advies kan geven bij hun hulpvraag en hen kan ontlasten op de momenten wanneer zij dat even nodig hebben.

Ik vind het erg leuk om met kinderen activiteiten te ondernemen die bij hun passen. Ik vind het leuk om met ze te koken, knutselen, voetballen, gamen of gezellig zitten voor een babbeltje. Zolang de kinderen zich maar op hun gemak voelen en plezier hebben, dan heb ik een mooie werkdag.

In mijn vrije tijd ben ik trainer bij een atletiekvereniging voor kinderen van 5 t/m 8 jaar. Daarnaast ga ik graag de natuur in, zoals wandelen in het bos met mijn hond en gezin. Ook houd ik van fotografie en ga ik graag naar de bioscoop. 

Wij benutten leermomenten tijdens het groepsproces

nauwe samenwerking met de ouders/verzorgers, waarbij de mogelijkheid bestaat tot het opstellen van begeleidingsdoelen, die zowel bij De Klimroos als thuis gebruikt kunnen worden.