Wie zijn wij

Stichting de Klimroos is opgericht in mei 2017 door Barbara Smits. Door jaren lange ervaring in het werken in de hulpverlening, waaronder binnen verschillende instellingen en in de thuissituatie, heeft Barbara een duidelijke visie ontwikkeld. Deze visie is terug te zien in de visie van de Klimroos.

Barbara Smits

Ik ben Barbara Smits, mama van twee prachtige zoontjes.

Na het afronden van de opleiding verplegen en verzorgen niveau 4 in 2002, heb ik gewerkt bij een instelling voor mensen met een verstandelijke beperking en/of een psychiatrische stoornis.

Van 2005 tot en met 2007 heb ik als zelfstandige begeleiding geboden aan kinderen met een autismespectrumstoornis en hun ouders in de thuissituatie.

Van 2007 tot en met 2017 ben ik werkzaam geweest bij een instelling die opvang en begeleiding biedt aan kinderen met een autismespectrumstoornis.

Als begeleider van kinderen met een autismespectrumstoornis, binnen de instelling heb ik ondervonden dat deze kinderen een specifieke begeleidingsmethode behoeven. Deze specifieke begeleidingsmethode kan binnen de instelling vaak moeilijk geboden worden, omdat kinderen in grote groepen geplaatst worden, waarbij verschillende stoornissen en beperkingen voorkomen. Verder liep ik er tegenaan dat persoonlijke aandacht en de mogelijkheid om zorg op maat te bieden vaak niet mogelijk was en is bureaucratie iets wat ik vaak gezien heb.

Als begeleider van kinderen met een autismespectrumstoornis in de thuissituatie, heb ik ondervonden dat het opvoeden van deze kinderen zwaar kan zijn voor ouders/verzorgers en invloed kan hebben op het hele gezin. Het is zeer belangrijk dat ouders/verzorgers de kans krijgen regelmatig even op te laden, om overbelasting te voorkomen.

Bovengenoemde ervaringen zijn voor mij belangrijke drijfveren geweest om de Klimroos op te richten.

William van Nikkelen Kuijper

Ik ben William van Nikkelen Kuijper. Ik ben vader van 2 jongens.

Ik heb de opleiding CIOS MDGO-sport en bewegen gevolgd en afgerond. Na in 1999 mijn diploma gehaald te hebben, heb ik meerdere jaren gewerkt bij een instelling  voor mensen met een verstandelijke beperking. Ik heb hier gym- en zwemles geboden. Vanaf 2002 heb ik gewerkt op een trainingshuis voor jongeren met een verstandelijke beperking, vaak ook met een psychiatrische stoornis.

Van 2008 tot en met 2017 heb ik gewerkt voor een organisatie die begeleiding biedt aan kinderen met een autismespectrumstoornis. De begeleiding die ik bood, bestond uit sport- en spelbegeleiding, begeleiden tijdens logeerweekenden en individuele begeleiding.

Ik vind het een uitdaging om kinderen te begeleiden. Ieder kind is uniek, waardoor het steeds weer een uitdaging is om te ondervinden welke begeleiding het beste bij het kind past. Verder vind ik het belangrijk dat een kind zich veilig voelt en het naar zijn zin heeft.

Simone Hijdra-Huisman

Ik ben Simone Hijdra; een enthousiaste, positieve, begripvolle, geduldige vrouw en trotse mama van een lieve zoon.

Mijn passie ligt in het begeleiden van kinderen. Dit was de drijfveer voor het volgen van de opleiding Sociaal Pedagogisch Hulpverlener en de stappen die ik heb genomen in mijn carrière. Het mooie aan dit vak is om de kinderen het naar hun zin te maken en tegelijkertijd met hun ontwikkeling bezig te zijn. Elk kind heeft nog een heel leven voor zich waarin hij of zij zich kan ontwikkelen op zijn eigen tempo. Hierbij is mijn eigenschap geduld een belangrijke factor, maar ook doorzettingsvermogen komt vaak van pas. Ik leg de oefening net zo lang, vaak en op verschillende manieren uit tot het kind het begrijpt. Belangrijk is een sfeer te creëren die ervoor zorgt dat het kind zich prettig en veilig voelt. Hierdoor kunnen we aan doelen werken als; vertrouwen hebben in eigen kunnen, voor zichzelf op kunnen komen, respect ontwikkelen voor zichzelf en anderen, zelfstandig zijn en sociale vaardigheid vergroten. Het overleg tussen begeleider en ouder, vind ik daarbij zeer belangrijk. Ouders kennen tenslotte hun kind het beste en kunnen daarmee belangrijke informatie geven en hierbij een bijdrage leveren aan de juiste handvaten voor de verder ontwikkeling en begeleiding van het kind.

Yvette Stoevelaar

Mijn naam is Yvette Stoevelaar.
Ik heb een diploma pedagogisch medewerker en een VIG diploma.
Ik heb op vele vlakken ervaring op mogen doen, in de kinderopvang en als begeleider in de
gehandicaptenzorg en ouderenzorg.

Ik vind het belangrijk dat ieder kind zich begrepen voelt en dat er geluisterd word naar kinderen, geduld is hier erg belangrijk bij.
Ik heb veel zin om de kinderen te leren kennen, en om aan hun doelen te gaan werken. Ieder kind is uniek en dat maakt dit werk zo leuk en uitdagend

Behalve dat de kinderen iets leren en zich ontwikkelen is het minstens zo belangrijk dat ze een fijne dag hebben op de klimroos. Ik hoop dat ik ze die fijne dag kan bieden.

Eline van den Bosch

Ik ben Eline van den Bosch, mensen omschrijven mij vaak als geduldig, rustig en sociaal.

In 2009 heb ik de studie SPH afgerond en sinds dien werk ik met kinderen. Na mijn studie ben ik gestart met werken in de jeugdzorg en sinds afgelopen schooljaar werk ik in het speciaal basis onderwijs als leerkrachtondersteuner. Daarnaast val ik in de weekenden en vakanties in bij de Klimroos.

Eerder heb ik bij een vergelijkbare zorginstelling gewerkt en dit is mij altijd goed bevallen. In juni 2017 heb ik een zoontje gekregen waardoor mijn voorkeur uit ging naar regelmatig werk. Hierdoor heb ik de overstap naar speciaal onderwijs gemaakt en val ik met regelmaat in bij de Klimroos.

Verder woon ik samen met mijn vriend en geniet ik in het weekend van mijn bonuszoon die er dan is.
In mijn vrije tijd ga ik graag mijn sociale contacten af en hou ik ervan om lekker in huis te rommelen.

Ellen Bouwman

Mijn naam is Ellen Bouwman.

In 2010 heb ik mijn SPW activiteitenbegeleiding diploma behaald. Sindsdien heb ik op een kinderdagverblijf gewerkt en als nanny bij mensen thuis onder andere in Australië en Spanje. Vanaf 2014 ben ik werkzaam in de Jeugdzorg en werk sindsdien met kinderen met een autismespectrumstoornis. Sinds november 2017 ben ik werkzaam bij stichting de Klimroos.

Een persoonlijke aanpak, waarbij het kind centraal staat moet naar mijn idee altijd op de voorgrond staan. Iedere keer is het voor mij een uitdaging om de juiste structuur te bieden, maar kinderen ook juist zelf dingen te laten ervaren. Mijn doel is een veilige plek aan te bieden waar ze zichzelf kunnen zijn en met plezier naartoe gaan. Ik ben vooral werkzaam tijdens de logeerweekenden en ik bied begeleiding tijdens de schoolvakanties. Daarnaast hoop ik over een paar maanden ook mijn studie Voeding en Diëtetiek af te ronden en af te studeren als diëtist.  Ik vind vooral de rol van voeding op de gezondheid en de psychologie achter voedingsgewoontes interessant.

In mijn vrije tijd ga ik nog steeds graag op vakantie of weekenden weg. Daarnaast hou ik van lekker eten en sporten (een goede combinatie).

Puck Coenen

Ik ben Puck Coenen. In 2014 ben ik afgestudeerd als Orthopedagoog. Tijdens mijn opleiding heb ik mij gespecialiseerd in problematische leer- en opvoedsituaties van kinderen en jeugdigen.

De afgelopen jaren heb ik ervaring opgedaan in het werken met kinderen met een ontwikkelingsstoornis en kinderen met gedragsproblemen. Veelal vond de begeleiding en behandeling plaats bij de gezinnen thuis waarbij ik ook samenwerkte met ouders. Mijn ervaring is dat ouders graag meedenken en soms al goed weten wat wel en niet werkt voor hun kind(eren). Andersom merkte ik dat ouders graag willen dat er meegedacht wordt om de ontwikkeling van hun kind(eren) te stimuleren. Hierom vind ik het belangrijk om naast de begeleiding aan de kinderen met ouders in contact te blijven.

In mijn vrije tijd zorg ik voor mijn katten, Bobby en Mika. Daarnaast houd ik van sportieve activiteiten zoals dansen en hardlopen en maak ik graag verre reizen.

Annika de Wild

Ik ben Annika de Wild. Na het afronden van mijn opleiding heb ik ruim 5 jaar bij een vergelijkbare opvang gewerkt. Sinds 2018 werk ik bij De Klimroos.

Als begeleider bij De Klimroos haal ik er ontzettend veel plezier en voldoening uit om kinderen met autisme een leuke dag te geven, waarbij ze krijgen wat ze nodig hebben en wat past bij hun ontwikkeling. Per kind is dit anders. Dit is iedere keer weer een uitdaging en als je dan een aanpak vindt waarin het kind het best kan opbloeien.. hoe mooi is dat! Een veilige omgeving en goed contact met ouders/verzorgers vind ik daarbij essentieel.

Als ik niet aan het werk ben, sta ik het graag in de keuken. Daarnaast bezoek ik regelmatig filmhuizen en houd ik van muziek, kunst en cultuur.

Suzanne Bijl

Mijn naam is Suzanne Bijl. In 2009 ben ik afgestudeerd als Sociaal Pedagogisch Hulpverlener.

Na mijn studie ben ik 10 jaar werkzaam geweest binnen de kinder- en jeugdpsychiatrie. Ik heb gewerkt als sociotherapeut op een klinische behandelafdeling voor jeugdigen van 15 t/m 21 jaar met gedragsproblemen en psychiatrische problemen. Sinds september 2019 heb ik de overstap naar de Klimroos gemaakt en werk ik daar met veel plezier.

Het begeleiden van (jonge) kinderen vind ik ontzettend leuk en het is een uitdaging om te werken aan de gestelde doelen en deze te behalen. Ik probeer in mijn begeleiding aan te sluiten op wat het kind nodig heeft, wil leren en wat werkt voor hem of haar. Ieder kind is tenslotte uniek! Deze zoektocht bewandelen we met het hele team van de Klimroos, het kind zelf en zijn of haar (persoonlijke) netwerk. De contacten met bijvoorbeeld ouders vind ik dan ook erg waardevol en belangrijk.

In mijn vrije tijd ben ik veel met familie en vrienden samen, iets wat ik altijd gezellig vind. Ook kan ik genieten van een goed boek, erop uit gaan met het gezin of een filmavondje.

Lisette Jonas

Ik ben Lisette Jonas en ik werk sinds januari 2019 bij de Klimroos. Van 2003 tot 2018 ben ik werkzaam geweest in de jeugdzorg met kinderen en jongeren in de leeftijd van 4 t/m 15 jaar. Deze kinderen hadden daar allemaal hun eigen problematiek en rugzakje bij zich, wat dit werk zo interessant maakt.

Ik vind het fijn om te werken met groepen kinderen, maar individuele begeleiding vind ik ook heel leuk om te doen. Dan kan ik toch net even dat stukje extra aandacht geven aan het kind die dat zo hard nodig heeft. Hierdoor is het werk erg afwisselend en is geen dag hetzelfde. Ook vind ik het fijn als ik ouders advies kan geven bij hun hulpvraag en hen kan ontlasten op de momenten wanneer zij dat even nodig hebben.

Ik vind het erg leuk om met kinderen activiteiten te ondernemen die bij hun passen. Ik vind het leuk om met ze te koken, knutselen, voetballen, gamen of gezellig zitten voor een babbeltje. Zolang de kinderen zich maar op hun gemak voelen en plezier hebben, dan heb ik een mooie werkdag.

In mijn vrije tijd ben ik trainer bij een atletiekvereniging voor kinderen van 5 t/m 8 jaar. Daarnaast ga ik graag de natuur in, zoals wandelen in het bos met mijn hond en gezin. Ook houd ik van fotografie en ga ik graag naar de bioscoop.

Sandra van Hal

Ik ben Sandra van Hal. In 2008 heb ik mijn SPH-diploma behaald. Daarna ben ik gaan werken in een kindertehuis en heb ik gewerkt met kinderen met verschillende problematieken. Toen ik zelf kinderen kreeg, liep ik tegen het onregelmatige werken aan. Ik ben toen gaan werken in een lunchcafé dat werk biedt aan jongeren met een beperking. Omdat het werken met kinderen het allerleukste is, ben ik sinds mei 2019 begonnen met werken op de Klimroos.

Ik heb ervaren dat voorspelbaarheid heel belangrijk is in het werken met kinderen met autisme. Zo kun je vertrouwen en veiligheid bieden. Verder vind ik het mooi om te zien hoe ieder kind uniek is. Mijn streven is dan ook om de begeleiding zoveel mogelijk aan te laten sluiten bij de interesses en kwaliteiten van het kind.

In mijn vrije tijd doe ik aan judo en vind ik het leuk om taarten te bakken.

Elsemieke van Hofwegen

Ik ben Elsemieke van Hofwegen en ik werk sinds maart bij de Klimroos. Ik werk momenteel drie dagen als gedragswetenschapper, maar zal op korte termijn vier dagen gaan werken.

Ik heb meerdere opleidingen gevolgd, maar de meest recente opleiding (orthopedagogiek) heb ik in 2019 afgerond. Ik heb met veel verschillende doelgroepen gewerkt en wat ik voornamelijk belangrijk vind, is dat mensen zich op hun gemak voelen in het contact en dat er vertrouwen en openheid is. Ik heb dit werk gekozen omdat ik graag het leven van ouders en hun kinderen een stukje makkelijker wil maken wanneer dit niet helemaal meer vanzelf gaat.

Ik vind reizen en nieuwe plekken ontdekken ontzettend leuk, maar ik hou er ook van om thuis te koken samen met mijn vriend. Verder vind ik tijd spenderen (zoals lekker uiteten gaan) met mijn familie en vriendinnen ook erg belangrijk.

Elisabeth Vroegop

Mijn naam is Elisabeth Vroegop. Sinds februari werk ik bij de Klimroos voor 3,5 dag per week.

In 2013 heb ik de MBO opleiding Pedagogisch Werker afgerond. Tijdens deze opleiding heb ik ervaring opgedaan binnen het kinderdagverblijf, de naschoolse opvang en een school voor moeilijk lerende kinderen. Na deze opleiding wilde ik mijzelf verder ontwikkelen en ben in begonnen aan de opleiding HBO Pedagogiek. Dankzij deze studie heb ik veel ervaring opgedaan binnen de residentiële jeugdzorg, waar ik heb gewerkt op diverse leefgroepen met kinderen van 4 tot 12 jaar. In het werken met kinderen vind ik het belangrijk om een veilige omgeving te creëren, waarbij rust en duidelijkheid centraal staan om vanuit daar de kinderen uit te dagen en te stimuleren tot leren.

In mijn vrije tijd vind ik het leuk om een wandeling te maken of om te puzzelen als het wat minder lekker weer is. Ook ben ik een aantal keer in de week te vinden in de sportschool. Daarnaast hou ik erg van lekker eten en ben ik graag in het gezelschap van mijn vriend, vrienden en familie.

Petra Valk-Versloot

Mijn naam is Petra Valk-Versloot. Per februari 2020 werk ik bij de Klimroos als Manager Bedrijfsvoering voor drie dagen in de week.

Ik heb hiervoor 21 jaar gewerkt bij een middel/klein bedrijf in de zakelijke dienstverlening en ben hier mede verantwoordelijk geweest voor het opzetten van het bedrijf en het kwaliteitssysteem. Hierna heb ik een kleine uitstap gemaakt naar het Erasmus MC omdat ik graag in de zorg wilde werken waar het maatschappelijk belang voorop staat. Ik ben er achter gekomen dat mijn voorkeur toch uitgaat naar een wat kleinere organisatie met kortere lijnen, maar in de zorg wilde ik zeker blijven! Ik ga de Klimroos helpen met financiële zaken, HR zaken en het opzetten en onderhouden van een kwaliteitssysteem zodat we een goede procesbeheersing krijgen en wij de Klimroos hiermee naar een nog hoger niveau kunnen tillen. Uitdagingen genoeg waar we inmiddels al druk mee bezig zijn!

Ik ben een echt familiemens, druk met mijn gezin, mijn 3 katten en alles wat hierbij hoort. Ik hou van het strand en het bos, hier kom ik helemaal tot rust. Verder sport ik graag en doe ik aan fitboxen, maar ik ga ook heel graag gezellig uiteten met vrienden en geniet ik van het leven.

Wij benutten leermomenten tijdens het groepsproces

nauwe samenwerking met de ouders/verzorgers, waarbij de mogelijkheid bestaat tot het opstellen van begeleidingsdoelen, die zowel bij De Klimroos als thuis gebruikt kunnen worden.