Wie zijn wij

Stichting de Klimroos is opgericht in mei 2017 door Barbara Smits. Door jaren lange ervaring in het werken in de hulpverlening, waaronder binnen verschillende instellingen en in de thuissituatie, heeft Barbara een duidelijke visie ontwikkeld. Deze visie is terug te zien in de visie van de Klimroos. Inmiddels hebben we een sterk gedreven en deskundig team vol met enthousiaste medewerkers die er dagelijks voor zorgen dat wij kinderen een goede begeleiding kunnen geven en ervoor kunnen zorgen dat een kind groeit op alle vlakken. Hieronder willen een aantal van onze medewerkers zich nader aan u voorstellen.

Barbara Smits - Directeur

Ik ben Barbara Smits, mama van twee prachtige zoontjes.

Na het afronden van de opleiding verplegen en verzorgen niveau 4 in 2002, heb ik gewerkt bij een instelling voor mensen met een verstandelijke beperking en/of een psychiatrische stoornis.

Van 2005 tot en met 2007 heb ik als zelfstandige begeleiding geboden aan kinderen met een autismespectrumstoornis en hun ouders in de thuissituatie.

Van 2007 tot en met 2017 ben ik werkzaam geweest bij een instelling die opvang en begeleiding biedt aan kinderen met een autismespectrumstoornis.

Als begeleider van kinderen met een autismespectrumstoornis, binnen de instelling heb ik ondervonden dat deze kinderen een specifieke begeleidingsmethode behoeven. Deze specifieke begeleidingsmethode kan binnen de instelling vaak moeilijk geboden worden, omdat kinderen in grote groepen geplaatst worden, waarbij verschillende stoornissen en beperkingen voorkomen. Verder liep ik er tegenaan dat persoonlijke aandacht en de mogelijkheid om zorg op maat te bieden vaak niet mogelijk was en is bureaucratie iets wat ik vaak gezien heb.

Als begeleider van kinderen met een autismespectrumstoornis in de thuissituatie, heb ik ondervonden dat het opvoeden van deze kinderen zwaar kan zijn voor ouders/verzorgers en invloed kan hebben op het hele gezin. Het is zeer belangrijk dat ouders/verzorgers de kans krijgen regelmatig even op te laden, om overbelasting te voorkomen.

Bovengenoemde ervaringen zijn voor mij belangrijke drijfveren geweest om de Klimroos op te richten.

William van Nikkelen Kuijper - Begeleider

Ik ben William van Nikkelen Kuijper. Ik ben vader van 2 jongens.

Ik heb de opleiding CIOS MDGO-sport en bewegen gevolgd en afgerond. Na in 1999 mijn diploma gehaald te hebben, heb ik meerdere jaren gewerkt bij een instelling  voor mensen met een verstandelijke beperking. Ik heb hier gym- en zwemles geboden. Vanaf 2002 heb ik gewerkt op een trainingshuis voor jongeren met een verstandelijke beperking, vaak ook met een psychiatrische stoornis.

Van 2008 tot en met 2017 heb ik gewerkt voor een organisatie die begeleiding biedt aan kinderen met een autismespectrumstoornis. De begeleiding die ik bood, bestond uit sport- en spelbegeleiding, begeleiden tijdens logeerweekenden en individuele begeleiding.

Ik vind het een uitdaging om kinderen te begeleiden. Ieder kind is uniek, waardoor het steeds weer een uitdaging is om te ondervinden welke begeleiding het beste bij het kind past. Verder vind ik het belangrijk dat een kind zich veilig voelt en het naar zijn zin heeft.

Simone Hijdra-Huisman - Begeleider

Mijn naam is Simone, afgestudeerd in 2013 voor Sociaal Pedagogisch Hulpverlener. Eerst een paar jaar gewerkt bij een soortgelijke instelling en sinds juni 2017 werkzaam bij de Klimroos en heb ik echt aan de start van de Klimroos gestaan. Het is mooi om te zien hoe de Klimroos in al die jaren opgebouwd is en we nu aan veel kinderen zorg kunnen bieden. In het bieden van zorg aan kinderen vind ik het belangrijk dat kinderen zich veilig voelen, rust en duidelijkheid ervaren. Dit zijn voor mij de basiselementen die er voor zorgen dat een kind zich spelenderwijs kan ontwikkelen. Zelf ben ik moeder van twee kinderen en heb hierdoor ook de ervaring om te staan aan de kant van de ouders. Dit probeer ik dan ook mee te nemen in de begeleiding en communicatie met ouders. Verder ben ik een geduldige, enthousiaste en begripvolle meid die plezier heeft in haar werk. In mijn vrij tijd vind ik het heerlijk om buiten in het bos of op het strand te zijn en ben niet bang om een beetje vies te worden. Daarnaast houd ik van gezelligheid met vrienden en zal in de zomer dan ook vaak de tuin vol zitten en de bbq aan.

Yvette Stoevelaar - Begeleider

Mijn naam is Yvette Stoevelaar.
Ik heb een diploma pedagogisch medewerker en een VIG diploma.
Ik heb op vele vlakken ervaring op mogen doen, in de kinderopvang en als begeleider in de
gehandicaptenzorg en ouderenzorg.

Ik vind het belangrijk dat ieder kind zich begrepen voelt en dat er geluisterd word naar kinderen, geduld is hier erg belangrijk bij.
Ik heb veel zin om de kinderen te leren kennen, en om aan hun doelen te gaan werken. Ieder kind is uniek en dat maakt dit werk zo leuk en uitdagend

Behalve dat de kinderen iets leren en zich ontwikkelen is het minstens zo belangrijk dat ze een fijne dag hebben op de klimroos. Ik hoop dat ik ze die fijne dag kan bieden.

Eline van den Bosch - Begeleider

Ik ben Eline van den Bosch, mensen omschrijven mij vaak als geduldig, rustig en sociaal.

In 2009 heb ik de studie SPH afgerond en sinds dien werk ik met kinderen. Na mijn studie ben ik gestart met werken in de jeugdzorg en sinds afgelopen schooljaar werk ik in het speciaal basis onderwijs als leerkrachtondersteuner. Daarnaast val ik in de weekenden en vakanties in bij de Klimroos.

Eerder heb ik bij een vergelijkbare zorginstelling gewerkt en dit is mij altijd goed bevallen. In juni 2017 heb ik een zoontje gekregen waardoor mijn voorkeur uit ging naar regelmatig werk. Hierdoor heb ik de overstap naar speciaal onderwijs gemaakt en val ik met regelmaat in bij de Klimroos.

Verder woon ik samen met mijn vriend en geniet ik in het weekend van mijn bonuszoon die er dan is.
In mijn vrije tijd ga ik graag mijn sociale contacten af en hou ik ervan om lekker in huis te rommelen.

Ellen Bouwman - Begeleider

Mijn naam is Ellen Bouwman.

In 2010 heb ik mijn SPW activiteitenbegeleiding diploma behaald. Sindsdien heb ik op een kinderdagverblijf gewerkt en als nanny bij mensen thuis onder andere in Australië en Spanje. Vanaf 2014 ben ik werkzaam in de Jeugdzorg en werk sindsdien met kinderen met een autismespectrumstoornis. Sinds november 2017 ben ik werkzaam bij stichting de Klimroos.

Een persoonlijke aanpak, waarbij het kind centraal staat moet naar mijn idee altijd op de voorgrond staan. Iedere keer is het voor mij een uitdaging om de juiste structuur te bieden, maar kinderen ook juist zelf dingen te laten ervaren. Mijn doel is een veilige plek aan te bieden waar ze zichzelf kunnen zijn en met plezier naartoe gaan. Ik ben vooral werkzaam tijdens de logeerweekenden en ik bied begeleiding tijdens de schoolvakanties. Daarnaast hoop ik over een paar maanden ook mijn studie Voeding en Diëtetiek af te ronden en af te studeren als diëtist.  Ik vind vooral de rol van voeding op de gezondheid en de psychologie achter voedingsgewoontes interessant.

In mijn vrije tijd ga ik nog steeds graag op vakantie of weekenden weg. Daarnaast hou ik van lekker eten en sporten (een goede combinatie).

Maria Osterhaus - Gedragsdeskundige

Ik ben Maria Osterhaus,  Ik heb  2 volwassen kinderen en ben oma van onze 4 jarige kleinzoon. Ik ben opgeleid als orthopedagoog en heb mij gespecialiseerd in verstandelijk gehandicaptenzorg en  gedragsmoeilijkheden bij kinderen. Ik heb gewerkt als groepsleidster en spelbegeleidster, als speltherapeut in een medisch kinderhuis,  als docent/mentor in de pedagogische vakken en als  adviseur / specialist passend onderwijs. In de praktijk ben ik een professional geworden met veel ervaring in het werken met diverse doelgroepen, waaronder ook kinderen en jongeren met autisme.

In de Klimroos heb ik de baan gevonden waar alles voor mij samenkomt en ik mijn eerdere werkervaring in kan zetten: het  samenwerken met ouders, collega’s en diverse andere partners om kinderen passende begeleiding te bieden in een veilig en positief klimaat, waarbinnen zij zich welkom voelen, plezier hebben en zich ondertussen verder kunnen ontwikkelen, ieder in zijn of haar eigen tempo.

Brenda de Waal

Brenda de Waal - Begeleider

Mijn naam is Brenda. Ik heb de opleiding sport en recreatie en sociaal werk afgerond.
Op 1 juni ben ik begonnen met werken bij de Klimroos. Ik ben geïnteresseerd in de doelgroep en heb ook ervaring met het autismespectrumstoornis. Ik vindt het van belang dat kinderen in een veilige en liefdevolle leefomgeving kunnen opgroeien.
Het lijkt mij een mooie ervaring om bij te mogen dragen in de ontwikkeling van de kinderen die bij de Klimroos komen.
Ik ben van mezelf een enthousiast en positief persoon en benader daardoor de kinderen ook graag op een positieve manier.
Het stimuleren van talenten vindt ik erg leuk om te doen. Ook geeft het het mij een goed gevoel als ik een luisterend oor kan bieden.
Ik vind het erg prettig om contact te hebben met ouders en sta voor een eerlijke en goede communicatie.

Buiten mijn werk vind ik het erg leuk om tijd met vrienden en familie door te brengen. Soms neem ik wat tijd voor mezelf door te gaan dansen of te sporten. Ik kijk er naar uit om kennis te maken bij de Klimroos zelf.

 

Suzanne Bijl - Begeleider

Mijn naam is Suzanne Bijl. In 2009 ben ik afgestudeerd als Sociaal Pedagogisch Hulpverlener.

Na mijn studie ben ik 10 jaar werkzaam geweest binnen de kinder- en jeugdpsychiatrie. Ik heb gewerkt als sociotherapeut op een klinische behandelafdeling voor jeugdigen van 15 t/m 21 jaar met gedragsproblemen en psychiatrische problemen. Sinds september 2019 heb ik de overstap naar de Klimroos gemaakt en werk ik daar met veel plezier.

Het begeleiden van (jonge) kinderen vind ik ontzettend leuk en het is een uitdaging om te werken aan de gestelde doelen en deze te behalen. Ik probeer in mijn begeleiding aan te sluiten op wat het kind nodig heeft, wil leren en wat werkt voor hem of haar. Ieder kind is tenslotte uniek! Deze zoektocht bewandelen we met het hele team van de Klimroos, het kind zelf en zijn of haar (persoonlijke) netwerk. De contacten met bijvoorbeeld ouders vind ik dan ook erg waardevol en belangrijk.

In mijn vrije tijd ben ik veel met familie en vrienden samen, iets wat ik altijd gezellig vind. Ook kan ik genieten van een goed boek, erop uit gaan met het gezin of een filmavondje.

Lisette Jonas - Begeleider

Ik ben Lisette Jonas en ik werk sinds januari 2019 bij de Klimroos. Van 2003 tot 2018 ben ik werkzaam geweest in de jeugdzorg met kinderen en jongeren in de leeftijd van 4 t/m 15 jaar. Deze kinderen hadden daar allemaal hun eigen problematiek en rugzakje bij zich, wat dit werk zo interessant maakt.

Ik vind het fijn om te werken met groepen kinderen, maar individuele begeleiding vind ik ook heel leuk om te doen. Dan kan ik toch net even dat stukje extra aandacht geven aan het kind die dat zo hard nodig heeft. Hierdoor is het werk erg afwisselend en is geen dag hetzelfde. Ook vind ik het fijn als ik ouders advies kan geven bij hun hulpvraag en hen kan ontlasten op de momenten wanneer zij dat even nodig hebben.

Ik vind het erg leuk om met kinderen activiteiten te ondernemen die bij hun passen. Ik vind het leuk om met ze te koken, knutselen, voetballen, gamen of gezellig zitten voor een babbeltje. Zolang de kinderen zich maar op hun gemak voelen en plezier hebben, dan heb ik een mooie werkdag.

In mijn vrije tijd ben ik trainer bij een atletiekvereniging voor kinderen van 5 t/m 8 jaar. Daarnaast ga ik graag de natuur in, zoals wandelen in het bos met mijn hond en gezin. Ook houd ik van fotografie en ga ik graag naar de bioscoop.

Sandra van Hal - Begeleider

Ik ben Sandra van Hal. In 2008 heb ik mijn SPH-diploma behaald. Daarna ben ik gaan werken in een kindertehuis en heb ik gewerkt met kinderen met verschillende problematieken. Toen ik zelf kinderen kreeg, liep ik tegen het onregelmatige werken aan. Ik ben toen gaan werken in een lunchcafé dat werk biedt aan jongeren met een beperking. Omdat het werken met kinderen het allerleukste is, ben ik sinds mei 2019 begonnen met werken op de Klimroos.

Ik heb ervaren dat voorspelbaarheid heel belangrijk is in het werken met kinderen met autisme. Zo kun je vertrouwen en veiligheid bieden. Verder vind ik het mooi om te zien hoe ieder kind uniek is. Mijn streven is dan ook om de begeleiding zoveel mogelijk aan te laten sluiten bij de interesses en kwaliteiten van het kind.

In mijn vrije tijd doe ik aan judo en vind ik het leuk om taarten te bakken.

 

Elsemieke van Hofwegen - Gedragsdeskundige

Ik ben Elsemieke van Hofwegen en ik werk sinds maart 2020 bij de Klimroos als gedragsdeskundige. De meest recente opleiding (afgerond in 2019) die ik heb gevolgd is ‘orthopedagogiek’.
De afgelopen jaren heb ik met verschillende doelgroepen gewerkt (ouderen, kinderen, forensische werkveld) en wat ik voornamelijk belangrijk vind in het werken met mensen, is dat zij zich op hun gemak voelen in het contact en dat er vertrouwen en openheid is. Ik heb dit werk gekozen omdat ik graag het leven van kinderen en hun ouders een stukje eenvoudiger wil maken.
Vooral op momenten wanneer dit even niet meer vanzelf gaat. Daarnaast vind ik het ontzettend belangrijk dat kinderen de kansen en mogelijkheden krijgen om zich optimaal te ontwikkelen en denk ik graag mee over hoe de Klimroos hierbij een rol kan spelen!

In mijn vrije tijd vind ik het leuk om te sporten, nieuwe plekken te ontdekken en samen te koken met mijn vriend. Ik heb ontzettend leuke vriendinnen en familie en kan er dan ook erg van genieten om tijd te spenderen met hen.

Elisabeth Vroegop - Begeleider

Mijn naam is Elisabeth Vroegop. Sinds februari werk ik bij de Klimroos voor 3,5 dag per week.

In 2013 heb ik de MBO opleiding Pedagogisch Werker afgerond. Tijdens deze opleiding heb ik ervaring opgedaan binnen het kinderdagverblijf, de naschoolse opvang en een school voor moeilijk lerende kinderen. Na deze opleiding wilde ik mijzelf verder ontwikkelen en ben in begonnen aan de opleiding HBO Pedagogiek. Dankzij deze studie heb ik veel ervaring opgedaan binnen de residentiële jeugdzorg, waar ik heb gewerkt op diverse leefgroepen met kinderen van 4 tot 12 jaar. In het werken met kinderen vind ik het belangrijk om een veilige omgeving te creëren, waarbij rust en duidelijkheid centraal staan om vanuit daar de kinderen uit te dagen en te stimuleren tot leren.

In mijn vrije tijd vind ik het leuk om een wandeling te maken of om te puzzelen als het wat minder lekker weer is. Ook ben ik een aantal keer in de week te vinden in de sportschool. Daarnaast hou ik erg van lekker eten en ben ik graag in het gezelschap van mijn vriend, vrienden en familie.

Petra Valk-Versloot - Manager Bedrijfsvoering

Mijn naam is Petra Valk-Versloot. Sinds februari 2020 werk ik bij de Klimroos als Manager Bedrijfsvoering voor 3,5 dag in de week.

Ik heb hiervoor 21 jaar gewerkt bij een middel/klein bedrijf in de zakelijke dienstverlening en ben hier mede verantwoordelijk geweest voor het opzetten van het bedrijf en het kwaliteitssysteem. Hierna heb ik een kleine uitstap gemaakt naar het Erasmus MC omdat ik graag in de zorg wilde werken waar het maatschappelijk belang voorop staat. Ik ben er achter gekomen dat mijn voorkeur toch uitgaat naar een wat kleinere organisatie met kortere lijnen, maar in de zorg wilde ik zeker blijven! Ik ben bij de Klimroos mede verantwoordelijk voor de financiële zaken, HR zaken en het opzetten en onderhouden van een kwaliteitssysteem zodat we een goede procesbeheersing krijgen en wij de Klimroos hiermee naar een nog hoger niveau kunnen tillen. Uitdagingen genoeg waar we inmiddels druk mee bezig zijn!

Ik ben een echt familiemens, druk met mijn gezin, mijn 3 katten en alles wat hierbij hoort. Ik hou van het strand en het bos, hier kom ik helemaal tot rust. Verder sport ik graag en doe ik aan fitboxen, maar ik ga ook heel graag gezellig uiteten met vrienden en geniet ik van het leven.

Buket Kilic - Begeleider

In 2017 heb ik de MBO opleiding onderwijsassistent afgerond. Na het afronden van deze opleiding heb ik een jaartje in het speciaal onderwijs gewerkt. Hier heb ik een zwak ontwikkeld voor kinderen met een rugzakje.

Momenteel ben ik een pabo student in het tweede jaar. Een positieve bijdrage hebben aan de ontwikkeling van kinderen geeft mij een goed gevoel. Uiteindelijk zou ik voor de klas willen staan, maar een uitdaging als werken bij De Klimroos kon ik niet laten gaan!

Als het gaat om werken met kinderen vind ik het belangrijk dat er oog is voor de persoonlijke ontwikkeling. Kinderen moeten zich in een voor hen veilige en fijne omgeving bevinden en zich hierin gehoord voelen. Hierbij is het ook essentieel om een band op te kunnen bouwen met een kind en samen een leuke tijd te hebben.

Als ik niet bezig ben met studeren of werken breng ik het liefst tijd door met vrienden en familie. Hiernaast vind ik het ook leuk om te koken of te wandelen.

Nelina Korteland - Begeleider

Mijn naam is Nelina Korteland. Sinds februari 2020 werk ik bij de Klimroos, op dinsdag, woensdag en om de week op zaterdag. In 2019 heb ik de opleiding Persoonlijk Begeleider Specifieke Doelgroep behaald. Tijdens deze opleiding heb ik ervaring opgedaan met diverse doelgroepen: kinderen met autisme, een ontwikkelingsachterstand, een verstandelijk beperking. Ook heb ik kinderen begeleid die door verschillende redenen uitvielen op school.

Ik werk graag met kinderen en vind het een uitdaging om bij ieder kind te zoeken naar hun krachten en talenten. Ik heb altijd veel interesse gehad in autisme en daardoor sluit het werken bij de Klimroos goed bij mij aan.

Silvia Nederpelt - Begeleider

Mag ik mij even aan u voorstellen… Mijn naam is Silvia Nederpelt ( moeder van 2 kinderen) en ik ben sinds 15 maart in dienst als begeleider bij de Klimroos. Na jarenlang werkzaam geweest te zijn in de volwassenen GGZ en de gehandicaptenzorg heb ik de overstap gemaakt naar het begeleiden van kinderen. Dit sluit mooi aan bij de opleiding HBO-J die ik lang geleden gevolgd heb. Ik zie het als een uitdaging om de kinderen een fijne, veilige en rustige omgeving te bieden waarin ze zich kunnen ontwikkelen. Als ik daarbij mijn liefde voor de natuur en mijn creativiteit kan gebruiken, zal ik dat zeker doen! Wellicht dat we elkaar nog eens zullen ontmoeten op de Klimroos, tot ziens!

Patricia Hollander

Patricia Hollander - Begeleider

Mijn naam is Patricia Hollander en ben jaren werkzaam geweest als Sociaal Pedagogisch Medewerker. Ik heb dat vele jaren met heel veel plezier en liefde gedaan. Ik heb met verschillende doelgroepen gewerkt maar mijn grote liefde is werken met kinderen die  wat kwetsbaarder zijn.

Zelf heb ik twee kinderen met Autisme , dus weet ik ook hoe het is om ouder te zijn van deze speciale  kinderen en begrijp ook  hoe zwaar het soms kan zijn.

Hoe dankbaar ben ik nu dat ik voor deze kinderen wat kan betekenen. Ik heb ontzettend veel zin om bij De Klimroos aan de slag te gaan. Ik vind het erg belangrijk  dat kinderen een plek hebben waar de rust en de structuur is om te kunnen groeien in hun ontwikkeling en ook  in hun eigen tempo. Want dat is zo cruciaal bij deze kinderen, om de tijd er voor te nemen en goed kijken en observeren wat ze graag doen en leuk vinden en wat ook bij hun past. Ik kijk altijd goed naar de kinderen en wat hun behoeftes en verlangens zijn en dat te vertalen naar een goede begeleiding op maat , die perfect aansluit op hun persoonlijkheid. Soms is het ook zo dat ze ons wat kunnen leren .. en dat vind ik een leuke uitdaging! Dat maakt deze kinderen zo speciaal …

Ik ga ook de opleiding Social Work doen om mij nog meer te verdiepen in goede begeleiding en nieuwe methodes voor deze kinderen.

Ik woon met mijn zoon in een knus huisje samen met onze  hond en twee katten. Sociaal , vrolijk, lief, open, zorgzaam zijn eigenschappen die mijn karakter omschrijven en als ik niet werk,  ben ik op het strand te vinden met mijn hond, beetje hardlopen , dansen, lekker koken. Ik ben echt een sociaal dier en onderneem ook graag leuke dingen met mijn vrienden en familie.

Wij benutten leermomenten tijdens het groepsproces

nauwe samenwerking met de ouders/verzorgers, waarbij de mogelijkheid bestaat tot het opstellen van begeleidingsdoelen, die zowel bij De Klimroos als thuis gebruikt kunnen worden.